We bieden een uitgebalanceerd sportmenu aan.

Onze doelstellingen zijn :

Op sportief niveau:

  • 4 Afdelingen: Synchroonzwemmen, Sportzwemmen, Reddend zwemmen & G-zwemmen
  • Kwaliteit en variatie aanbieden
  • Vrijblijvende proeflessen
  • Techniek verfijnen en conditie verbeteren
  • Met respect voor het niveau van elke zwemmer

Op sociaal niveau:

  • Iedereen welkom
  • Hoog groepsgevoel
  • Vrijwilligerswerk voor goede doelen
  • Communicatief en open voor nieuwe ideeën
  • Transparante en democratische werking
 

Getuigenissen

Op 36- jarige leeftijd sloot ik mij aan bij de sportzwemmers in Landen – zonder enig zwemverleden - met als doel mooi crawl te leren zwemmen. Onder hoede van Alexandra Baes, maakte ik al snel vorderingen en 3 maanden later zwom ik met de juiste techniek en ademhaling in crawl, maar ook rugslag, schoolslag en zelfs vlinderslag. Ik doe aan recreatieve triathlon en de clubtrainingen verbeterden mijn uithouding en snelheid aanzienlijk. Met tips van de  trainers voor openwaterzwemmen, werd ik rustiger en zwom ik efficienter in open water met stroming en golfslag. Naast zwemconditie, heb ik er ook nog een bende vrienden bij, altijd gemotiveerd om naar de trainingen te gaan!

Sportzwemmer Isabelle, 40 jaar, uit Zoutleeuw

Ik ben bij de zwemgroep van de sportzwemmers gekomen in Juni 2011. Hoewel ik regelmatig alleen zwom in mijn vrije tijd, boekte ik niet veel vooruitgang. Mijn techniek was nog niet perfect op punt. Ik had al gehoord van Sportzwemmers en dus ging ik is naar een training. Ik heb laten zien aan Alex hoe ik zwom en zij wist mij met de juiste tips bij te sturen. Een coach, dat is wat ze voor ons allemaal is. Na een paar lengtes om mijn niveau te peilen, ben ik bij de groep gekomen. Ik begon dan bij de… beginners. Vandaag heb ik 4 zwemtechnieken onder de knie. Het liefst zwem ik de vlinderslag. Ik zwem vandaag omdat ik de kwaliteit van de zwemlessen echt goed vind en om steeds beter te worden.

Sportzwemmer Youssef

Ik probeerde verschillende sporten zwemmen, jazzdans , en kunstschaatsen , maar ik koos uiteindelijk volledig te gaan voor synchroonzwemmen; mijn passie. Waarom ?  Het is een sport om nog lang te beoefenen in mijn leven  die spieren, coordinatie en muziek combineert in het water. Synchro verveelt me nooit en drijft me altijd tot beter worden. Hoe hoger kan ik ? Hoe flexibeler? Sterker? Sneller ? Bij de Synchronettes is het superleuk, toffe vriendinnen-synchronettes , iedereen helpt elkaar en onze trainers zijn erg behulpzaam en geduldig . Bovendien behoren de Synchronettes trainers tot de top bij de masters. Ik kijk altijd naar de trainingen uit om te leren, hard te werken en plezier te hebben.

Synchronette, Paula, 13 jaar